Gaas

Gaas

Tuingaas online bestellen bij Warentuin

Met tuingaas kun je op een relatief eenvoudige en goedkope manier een afrastering in of om je tuin maken. Heb je voor bijvoorbeeld een hekwerk, een kippenren of een volière in de tuin een groot stuk gaas nodig? Koop dit dan eenvoudig online bij Warentuin. Hoe? Scrol naar beneden, blader op je gemak door ons aanbod en bestel direct.

Filter
Positie
Naam
Prijs
Aflopend sorteren
Weergeven als Foto-tabel Lijst
Artikel 1-23 of 29
24
48
72
Pagina
24
48
72

Tuingaas online kopen bij Warentuin

In onze webshop vind je diverse soorten tuingaas, met als basisoptie enkelstaafse of dubbelstaafse gaasmatten. Het verschil tussen enkelstaafse gaasmatten en dubbelstaafse gaasmatten zit 'm in het feit dat een enkelstaafmat boven en onder een knik heeft. Enkelstaafse varianten zijn voorzien van enkelvoudige horizontale staafjes die wat dunner zijn dan die van een dubbelstaafse variant.

Dankzij de mazen die in enkelstaafse gaasmatten zitten, hebben deze gaasmatten een mooi en open uiterlijk. Je ziet er mooi het groen van de tuin doorheen. Dit geeft je tuin een ruimtelijk effect.

Dubbelstaafse gaasmatten zijn voorzien van dubbele horizontale staafjes. Eén aan elke kant van de verticale staaf. De mat is daardoor robuuster en sterker dan enkelstaafse gaasmatten. Dubbelstaafse gaasmatten zijn de meest standaard gaasmatten die er zijn.

De belangrijkste drie voordelen van zowel enkelstaafse als dubbelstaafse gaasmatten zijn dat ze heel stevig zijn weinig onderhoud vergen en relatief goedkoop zijn.

Gaas in verschillende afwerkingen, hoogtes, diktes, maaswijdtes en kleuren

Wat ons tuingaas betreft kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, hoogtes en kleuren. Bepaal van tevoren goed met welk doel je tuingaas wil aanschaffen en maak aan de hand daarvan je keuze.

Gegalvaniseerd gaaswerk

Galvaniseren is een proces waarbij een dun laagje metaal wordt aangebracht op een stalen voorwerp, in dit geval gaas. Het doel van galvaniseren is om corrosie (als roesten) tegen te gaan. Meestal wordt hiervoor zink gebruikt. Daarom wordt galvaniseren (ten onrechte) vaak ook verzinken genoemd. Galvaniseren kan, in plaats van met zink, echter ook worden gedaan met chroom (verchromen), nikkel (vernikkelen) of goud (vergulden). Galvaniseren en verzinken is alleen hetzelfde als het daarbij gaat om het onderdompelen in een zinkoplossing.

Gegalvaniseerd betongaas is bijvoorbeeld heel geschikt om te gebruiken als groene schutting van klimop. Je kunt het gegalvaniseerde gaas bevestigen met de bijbehorende gaasverbinder en bevestigingsset voor gaas.

Verzinkt gaaswerk

Bij verzinken wordt een dunne laag zink (5-40 µm) aangebracht op een stalen voorwerp om het te beschermen tegen corrosie.

Verzinkt harmonicagaas (ook bekent als vierkant vlechtwerk) is bijvoorbeeld geschikt voor het omheinen van je tuin, verzinkt kippengaas is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van dierenhokken (vooral voor pluimvee) of te gebruiken als afrastering en verzinkt volière gaas wordt over het algemeen gebruikt voor het maken van vogelverblijven.

Geplastificeerd gaaswerk

Plasticeren is het plastisch (vormbaar/kneedbaar) maken van kunststof in de plasticeerunit of plasticeer-eenheid met een plasticeerschroef en plasticeercilinder. Deze plastische kunststof wordt in een dun laagje op een andere stof, om een kabel of om metaal als gaas aangebracht.

Geplastificeerd gaas – en dan met name groen gaas – wordt veel in de tuin gebruikt. Dankzij de groene kleur valt het gaas tussen de bomen, struiken, bloemen en het gras in je tuin minder op dan andere kleuren gaas. Dit maakt het ideaal om je bloemenperkjes mee te beschermen of om planten in te laten groeien.

Geplastificeerd gaas – en dan met name zwart gaas – wordt vaak gebruikt voor het maken van een kippenhok of kippenren. De kippen zijn dan goed zichtbaar.

Let op: geplastificeerd gaas brengt het risico met zich mee dat knaagdieren, zoals konijnen en vogels, aan het plastic gaan knagen en stukjes ervan binnen krijgen. Voor hen is het daarom beter om voor gaas van enkel metaal of RVS gaas te kiezen.

Meer dan een tuinafrastering alleen

Tuingaas is ideaal om te gebruiken als je op een vrij voordelige manier een afrastering in of om je tuin te maken, maar – zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen – je kunt het voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Op welke manier je het kunt gebruiken voor het maken van een tuinhek, een kippenren en een volière, lees je hieronder.

Gaas voor een tuinhek, een kippenren en een volière

Wil je een tuinhek met gaas maken, dan kun je hiervoor het best gaaspanelen (metalen tuinschermen) gebruiken. Warentuin biedt een groot assortiment aan metalen tuinschermen.

De dikte en maaswijdte van het gaas bij het maken van een tuinhek kun je grotendeels zelf bepalen, maar dat geldt niet voor het gaas dat voor een kippenren of een volière gaat gebruiken.

Voor het maken van een kippenren voor de wat kleinere, jonge kippen kun je – uiteraard – het best voor kippengaas kiezen. Dit gaas bestaat uit gevlochten metaaldraad en is gemakkelijk tussen paaltjes te plaatsen. Dankzij het feit dat het gaas op rol wordt geleverd, kun je lekker snel werken.

Gebruik je het kippengaas ook nog als omheining? Dan is het altijd verstandig om het een stukje in de grond te plaatsen. Zodat er geen dieren onderdoor kunnen graven. Kippengaas wordt ook vaak gebruikt om kippen of andere huisdieren te beschermen tegen giftige tuinplanten.

Voor het houden van grotere, volwassen kippen kun je het best schapendraad van 1,30 m hoog met een vrij ruime maaswijdte gebruiken. Deze draad start beneden met een fijne maasopening van 5 cm hoogte die naar boven toe geleidelijk tot een opening van 15 cm. De breedte van de maasopening blijft gelijk.

Voor het bouwen van een verblijf voor vogels in de vorm van een volière is er speciaal volièregaas verkrijgbaar met verschillende maaswijdtes en in verschillende diktes. Welke maaswijdte en dikte je in jouw geval moet bestellen, hangt af van de vogelsoort(en) die je er in gaat houden en van de grootte van de vogels.

Bij het houden van grote parkieten in combinatie met papegaaien kun je het best kiezen voor een maaswijdte van 25 mm, bij het houden van kleinere parkieten kun je het best voor een maaswijdte van 16 of 19 mm kiezen en bij het houden van tropische vogels voor een maaswijdte van 7 of 12 mm.

Hou je alleen grote papegaaien in je volière? Dan kan er in sommige gevallen worden gekozen voor volièregaas met een maaswijdte van 50 mm.

Hou je geen grote parkieten of papegaaien in je volière? Dan kun je het best kiezen voor gaas met een maaswijdte van ongeveer 12,7 x 12,7 mm.

Achter gaas van zeer stevig (zwart) kunststof kunnen kleine tropische vogels worden gehouden. Dit gaas is ijzersterk, heeft een werkbreedte van 2 en 4 meter, is heel licht en heel eenvoudig te bewerken en strak te trekken.

Gaas voor het beschermen van je (groente)planten

Tuingaas is tot slot prima geschikt voor het af- en beschermen van je (groente)planten. Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat de planten in je tuin heel wat te verduren krijgen: felle zon, fikse stortregenbuien en hevige hagelbuien. Met behulp van speciaal tuingaas kun je je planten tegen deze weersomstandigheden beschermen.

Het directe zonlicht wordt dankzij tuingas afgezwakt, maar er kan wel voldoende zonlicht door om je planten te laten groeien. Slagregen wordt door het tuingaas gebroken tot een douche voor je planten en hagel stuit door tuingaas gewoon weer omhoog. zonder je planten ernstig te beschadigen.

Met bijvoorbeeld insectengaas kun je je gewassen beschermen tegen schadelijke insecten en plagen.

Insectengaas beschermt je groenteplanten tegen onder andere de larven van ui- kool- en preimineervliegen. Volwassen ui-, kool- en preimineervliegen leggen hun eitjes vlak bij de voet van je koolplanten leggen. Het leggen van eitjes bij een bron aan voedsel voor de larven is voor deze vliegen een overlevingsstrategie.

De larven eten de wortels van kolen op en volwassen wortelvliegen en preimineervliegen boren zich in je planten en doen zich vervolgens tegoed aan jouw heerlijke groenten.

Volwassen koolwitjes gaan hetzelfde te werk, maar leggen hun eitjes niet aan de voet van je koolplant, maar op de onderkant van je koolbladeren. De larven die op een gegeven moment uit de eitjes kruipen voeden ze zich met het blad van je kolen.

Jouw tuingaas online shoppen

Heb je het voor jouw project perfecte tuingaas kunnen vinden? Mooi zo! Plaats het product dat je wilt hebben dan in je virtuele winkelmandje en doorloop het bestelproces. Heb je dat gedaan? Dan gaan wij voor je aan de slag! We verwerken je order en zorgen we ervoor dat jouw bestelling zo snel mogelijk jouw kant op komt. Daar hoef jij niet eens de deur voor uit! Ideaal, toch?

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over het bestelproces? Neem dan een kijkje bij onze veel gestelde vragen om te zien of ze ertussen staan en dus beantwoord zijn of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We helpen je graag!

Naar boven