Grote fruitbomen

Grote fruitbomen

Grote fruitbomen bestellen bij Warentuin

Altijd al een fruitboom in je tuin gewild? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze grote fruitbomen hebben een hoogte beginnen vanaf 125 centimeter hoog en lopend tot en met een hoogte van 600 cm.

We kunnen geen producten vinden voor die zoekopdracht.

Grote fruitbomen kopen bij Warentuin

Fruit uit eigen tuin, dat is lekker! Appel, peer of kersen bijvoorbeeld, om een lekkere taart van te bakken of om gewoon zo op te eten. We hebben ons aanbod grote fruitbomen onderverdeeld in oude fruitbomen, walnotenbomen, tamme kastanjebomen en overige grote fruitbomen.

Oude fruitbomen

Wil je graag een fruitboom in de tuin, maar niet eerst een flink aantal jaar hoeven wachten tot de boom een goed formaat heeft? Kies dan vooe een van onze oude fruitbomen. Onze oude fruitbomen zijn opgepot in een kuip.

Appelbomen

Appelbomen zijn misschien wel de wel de bekendste oude fruitbomen. Van grote hoogstambomen tot klein blijvende laagstambomen of leibomen, er is van alles mogelijk. Concreet betekent dit dat je ook een appelboom in je tuin kunt plaatsen als je een kleine tuin hebt.  In de lente kun je genieten van de bloesem aan de boom en in de nazomer kun je je appels oogsten!

Perenbomen

Perenbomen bloeien in de lente met witte bloesems en in de zomer kun je de peren van de boom plukken. Sommige soorten hebben een mooie grillige vorm waar je in de winter van kunt genieten. De meeste perenbomen zijn verkrijgbaar als struik (of laagstam), half- en hoogstamboom. Op die manier kun je ook perenboom in een kleine tuin planten.

Kersenbomen

Kersenbomen bloeien rijk met witte en lichtroze bloesem in het voorjaar. De vruchten verschijnen in juni en juli. De meeste kersenbomen zijn verkrijgbaar in de volgende vormen of formaten: in struikvorm of laagstam, halfstam en hoogstam.

Plant een fruitboom op een zonnige plaats, hierdoor zullen er meer vruchten verschijnen, in niet te natte grond. Vanaf november tot ongeveer april zijn veel bomen en struiken uit de volle grond leverbaar, deze zijn voordeliger geprijsd dan in pot. 

Walnotenbomen en walnoten

Walnotenbomen of Juglans regia zijn zo algemeen bekend dat veel mensen denken dat ze inheems zijn. De bomen worden echter al eeuwenlang aangeplant. De vruchten van de okkernoot, zoals de walnoot ook wel wordt genoemd vallen bij veel mensen in de smaak en de boom waaraan de noten groeien heeft een prachtige karakteristieke vorm. Mede hierdoor is de walnotenboom vaak te vinden bij kastelen, in stadsparken en op boerderijen. Op boerderijen had het aanplanten van een walnotenboom vooral een praktische functie. Een walnotenboom gaf in de eerste plaats natuurlijk walnoten die konden worden verhandeld, maar daarnaast hield en houdt een walnotenboom muggen en andere vervelende insecten op afstand. 

Een walnotenboom in je tuin

De walnotenboom is dankzij de karakterstieke vorm waarover je net al hebt kunnen lezen ook een aanwinst voor je tuin. Heb je niet zo'n grote tuin? Geen nood: bepaalde soorten doen het ook prima in een kleinere tuin.

Walnoten uit eigen tuin zijn niet alleen heerlijk, maar ook heel gezond. Ze zitten bomvol goede stoffen als antioxidanten en omega 3 vetzuren. Uit onderzoek is verder gebleven dat walnoten een goed zijn voor je hersenen.

Walnoten kraken, pellen, roosteren, karameliseren en verwerken

Walnoten kun je allereerst natuurlijk gewoon kraken en uit het vuistje eten. Zijn ze eenmaal gekraakt, dan kun je walnoten echter ook pellen, hakken, roosteren of karamelliseren.

Pellen

Het pellen van walnoten zorgt ervoor dat ze hun bittere smaak verliezen. Dat pellen lukt het best door de noten eerst 30 seconden in kokend water te leggen en vervolgens direct met koud water af te spoelen. Je kunt nu heel eenvoudig de losse velletjes te verwijderen.

Met gepelde walnoten kun je walnotenmelk maken. Laat de walnoten hiervoor een nachtje in water weken. Giet het water daarna niet weg, maar doe de geweekte walnoten in een blender en voeg opnieuw drie keer hun volume aan water, wat vanille-extract en honing toe. Blend  de inhoud tot je een homogene massa hebt en giet daarna door een neteldoek giet. Smullen!

Roosteren

Het roosteren van walnoten doe je door ze in een pan te doen of in een bak in de oven. Hak ze, vóórdat je dat doet, wel even fijn op een snijplan en met behulp van een mes.

Geroosterde walnoten smaken onder meer heel lekker in een salade.  

Karamelliseren 

Het karamelliseren van walnoten doe je door eerst een half kopje suiker (staat gelijk aan half kopje walnoten) met behulp van een houtten lepel in een pan te smelten tot een karamelachtige kleur. Vervolgens rooster je de walnoten kort in de oven en doop je ze kort in de gesmolten suiker. Even laten afkoelen en het karamelliseren is gebeurd.

Gekaramilliseerde walnoten smaken onder andere heerlijk in een toetje!

Tamme kastanjebomen en tamme kastanjes

Een tammekastanjeboom heeft doorgaans een zware, donkergrijze en een door de lage vertakkingen veelal korte stam. De jonge, verse takken zijn groen, maar kleuren vrij snel roodachtig bruin. Het langwerpige blad aan de takken is donkergroen en glimmend en is behoorlijk sterk en heeft een duidelijk getande bladrand. De vruchten van de boom (platte kastanjes) zijn, nadat je ze hebt gepoft of gekookt, eetbaar.

Tamme kastanjes bereiden en verwerken

Met name in landen in Zuid-Europa worden tamme kastanje vaak in allerlei gerechten verwerkt. Het meest bekend zijn de gepofte tamme kastanje, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt tamme kastanjes namelijk ook tot een puree koken, mengen met room en vervolgens dus in verschillende gerechten verwerken.

Tamme kastanjes zijn rijk aan vitamine C en vetarm en smaken heerlijk in wildgerechten, maar je kunt ze ook als vulling verwerken in bonbons. Tot slot vormen tamme kastanjes in combinatie met honing de basis voor een straf herfstbiertje, dat de verfijnde bierdrinker zeker zal weten te waarderen.

Overige grote fruitbomen

Binnen onze webshop vallen onder overige grote fruitbomen onder andere sierappelbomen, sierperebomen en sierpruimenbomen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de vruchten van deze bomen er vooral voor de sier. De vruchten zijn wel eetbaar, maar niet heel lekker. Gaat het je echt om de vruchten, dan kun je dus beter een reguliere grote fruitboom van de vrucht van jouw keuze kopen.

Je bestelling eenvoudig thuisbezorgd

Grote fruitbomen bestellen bij Warentuin is slim, want je hoeft er de deur niet eens voor uit! Alle fruitbomen die je bij ons koopt, worden namelijk helemaal bij je thuis bezorgd. Het thuisbezorgen van jouw bestelling is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven