Product toegevoegd aan winkelwagen
AH moestuintjes, kijkdozen en kweekbakken: Sep vertelt je er alles over!
De AH moestuintjes zijn bij velen geliefd en dat is ook niet zo gek, want met deze moestuintjes kun je op een leuke en toegankelijke manier kennismaken en beginnen met moestuinieren. In deze vlog ga ik het hebben over de manier waarop je de zaden die bij de moestuintjes worden geleverd het best kunt planten. Daarnaast ga ik het hebben over kweken met behulp van kijkdozen en met behulp van kweekbakken. Nieuwsgierig geworden? Scrol dan snel verder en klik op 'Play'. Alvast veel kijkplezier!
Moestuintjes van AH
Het planten van de moestuintjes is heel eenvoudig. Volg de volgende stappen en binnen no time heb je al je eigen moestuintje!
- Leg de zaadbedjes even opzij. Onthoud goed welk zaadbedje in welk bakje moet. Het kan helpen ze op volgorde weg te leggen.
- Breek de blokjes aarde doormidden en leg in elk bakje een half blokje.
- Giet water in de bakjes totdat deze bijna volledig zijn gevuld. Het water zal door de aardetabletten worden opgenomen. De bakjes zullen zich nu vullen met aarde.
- Voeg indien nodig wat extra aarde toe of haal juist wat aarde weg. De bakjes moeten ongeveer tot de helft zijn gevuld met aarde.
- Leg de juiste zaadbedjes in de bakjes en leg het resterende aardeblokje er bovenop.
- Giet daar waar de aarde nog droog is wat extra water in de bakjes.
En voilà! Je hebt je eigen moestuintje. Vergeet de plantjes niet om de zo veel tijd water te geven. De volgende dag zal dit nog niet meteen nodig zijn.
Kijkdoos
Met behulp van een kijkdoos kun je het kweekproces goed volgen en bekijken. Om dit zelf uit te proberen kun je het best onderstaande stappen volgen:
- Pak de kijkdoos erbij. Vul deze tot ongeveer de helft met zaai-en stekgrond. Zaai- en stekgrond bevat wat zand en bevordert het kiemproces en de wortelontwikkeling van zaadjes en stekjes.
- Leg je zaadjes/stekjes in de kijkdoos. Ik heb gekozen voor pootaardappelen en pootuien. er gebeurt veel onder de aarde bij deze gewassen en zijn dus interessant voor de kijkdoos. Geef je zaadjes/stekjes wel de ruimte, vul de bak dus niet te vol.
- Vul de bak verder op met aarde. Dit kan later misschien inklinken en dan zul je dus aarde toe moeten voegen. Druk de aarde een beetje aan.
- Nog even wat water geven en je bent klaar. De bak is niet waterdicht dus doe dit vooral buiten.
De aardappelen zullen op een bepaald moment meer ruimte nodig hebben. Je zult ze dan uit de bak moeten halen en in een andere bak planten.
Kweekbak
Met behulp van een kweekbak kun je op een gemakkelijke mannier verschillende zaadjes tegelijkertijd planten. De vakken maken het kweken heel overzichtelijk. Om er zelf mee aan de slag te gaan kun je het best onderstaande stappen volgen:
- Plaats anti-worteldoek onderin de bak, anti-worteldoek houdt onkruid weg.
- Vul de bak voor een groot gedeelte met zaai- en stekgrond.
- Strooi de zaadjes van enkekle gewassen naar keuze over de aarde heen. Druk ze even goed aan en strooi er een laagje aarde overheen. Zorg ervoor dat de aarde tot iets onder de rand blijft.
- Geef flink wat water en blijf dit regelmatig doen. De aarde hoeft niet constant nat te zijn, maar je moet wel genoeg water geven.
Na een paar weken zul je resultaat gaan zien en wordt het duidelijk welke zaadjes zijn gaan groeien. Vergeet niet om daarna te gaan overpotten.
Is of wordt het (nog) te koud buiten? Zet de kweekbak dan in een (tent)kas.
Toch nog vragen?
Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: sep@warentuin.nl. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!
Categorieën
-
Tuin
(126)
- Duurzaamheid (22)
- BBQ & tuinhaarden (7)
- Tuinaankleding & decoratie (30)
- Tuinieren & onderhoud (37)
- Tuinmeubelen & zonwering (14)
-
Huis
(76)
- DIY (30)
- Recepten (11)
- Sfeer in huis (28)
-
Planten & potten
(98)
- Bloembollen (5)
- Bomen (11)
- Verzorgen & (be)planten (60)
- Soorten potten (7)
- Plantensoorten (41)
- Vijvers & waterornamenten (7)
- Moestuin (31)
-
Dier
(9)
- Vogels & insecten (4)
- Overige dieren (1)
- Aquaria & vissen (4)
-
Feestdagen
(56)
- Sinterklaas (1)
- Halloween (3)
- Moederdag (1)
- Vaderdag (1)
- Valentijnsdag (1)
- Internationale Vrouwendag (1)
- Wereld Slaapdag (1)
- Koningsdag (1)
- Pasen (4)
- Kerst (41)
Recente berichten
6 Oktober 2024
Halloween pompoen lantaarns maken doe je zo!
4 Oktober 2024
Een duurzame kerst in een paar eenvoudige stappen
30 September 2024
Makkelijke kamerplanten die tegen een stootje kunnen
28 September 2024
Dit zijn de kersttrends voor 2024!
Tags