0%

Voor visliefhebbers zijn Mexicaanse gamba’s op de barbecue een ware traktatie! Mexicaanse gamba’s van de BBQ zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens in mum van tijd klaar. Niet alleen het rijgen op een stokje is een fluitje van een cent, gamba’s garen, ook erg snel. Het BBQ-recept hieronder is bedoeld voor 4 personen.

Benodigdheden 

  • 1 kilo schoongemaakte gamba’s (wil je het zekere voor het onzekere nemen? Koop dan voorgekookte gamba's)
  • 1½ eetlepel bijenhoning;
  • 1 verse rode peper;
  • 1 eetlepel verse limoensap;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 4 sjalotjes;
  • Een handje verse peterselie (uit eigen kruidentuin);
  • Zout en peper.

Aan de slag

  • Snijd de 4 sjalotjes fijn en mix alle hierboven genoemde ingrediënten (behalve de gamba's!) in een kom tot een mooie marinade;
  • Leg de gamba’s in de Mexicaanse marinade en schep alles even voorzichtig, maar goed om;
  • Dek de kom af met een vel aluminiumfolie en laat de gamba’s een uur of twee marineren;
  • Week de houten satéprikkers ondertussen een half uur tot een uur in koud water zodat ze straks op de barbecue niet verbranden;
  • Rijg de Mexicaanse gamba’s aan de satéprikkers;
  • Gaar 3 minuten aan elke kant op de barbecue.

Maak het Mexicaanse feestje compleet

Dit heerlijke Mexicaanse recept voor op de BBQ is supersimpel en zit toch boordevol smaak. Om helemaal in Mexicaanse sferen te komen kun je bij de gamba's een tomatensalsa, een maissalsa, een bonensalade, een salade met mais, avocado en paprika, guacamole en/of wat brood serveren. Alvast veel plezier gewenst!