0%

Ben je zoek naar leuke, kleine, groene (hang)kamerplanten als kleine cactussen en kleine vetplantjes? Dan zul je merken dat die er in allerlei soorten en maten zijn. In onderstaande vlog laat ik je in het eerste deel een aantal mooie exemplaren zien die in jouw woonkamer zeker niet zullen misstaan! In het tweede deel laat ik je zien hoe je met kleine, groene kamerplanten twee verschillende, maar allebei even leuke plantenbakjes kunt maken. Kijk je met me mee?

Groenblijvende (hang)kamerplanten zijn heel populair

Groenblijvende (hang)kamerplanten zijn momenteel heel populair en dat is niet voor niets! Doordat je deze kamerplanten in hangende potten of mandjes plaatst, creëer je een dynamisch effect. Zonder plankjes op te hangen of extra tafeltjes neer te zetten benut je een ruimte die anders wellicht leeg was gebleven. Door een paar (hang) kamerplanten in huis op te hangen, maak je een ruimte bovendien ook direct een stuk groener.

Ga bijvoorbeeld eens voor een combinatie van gewone groene kamerplanten en hang kamerplanten en kies eens voor planten die wat minder voor de hand liggen. Zo maak je van je hangplanten echte eyecatchers in je interieur.

Een aantal bijzondere hangkamerplanten

In de vlog liet ik je onder meer een aantal speciale exemplaren hangkamerplanten zien. Ik had het bijvoorbeeld over de Potloodcactus (Euphorbia tirucalli)  en de Pannenkoekplant (Pilea Peperomiodes). De Bekerplant (Nepenthes Alata) is ook heel speciaal, want dit een vleesetende plant.

Zoals je vast al had verwacht, geven groene of groenblijvende (hang)planten geen bloemetjes, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op die regel. Een mooie hangkamerplant die wél bloemetjes geeft, is de Lipstickplant (Aeschynanthus). Als deze plant bloei staat zit  vol mooie, rode bloemetjes.

Verzorg je hangkamerplanten met water, liefde, zonlicht en de juiste grond

Net als alle andere (kamer)planten hebben ook hangkamerplanten vooral baat bij voldoende water en liefde. Daarnaast is het belangrijk dat de planten voldoende zonlicht krijgen. Hoeveel zonlicht elke groene (hang)kamerplant precies nodig heeft, is terug te vinden op het kaartje dat bij de plant zit.

Over het algemeen geldt dat je hangkamerplanten niet in direct zonlicht moet plaatsen en dat je ze 1 keer per week water moet geven. Zorg er daarnaast voor dat de plantjes in kamerplantengrond worden geplaatst, zodat ze stevig staan en via die grond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

Stapsgewijs twee leuke plantenbakjes maken

Ik ga twee verschillende plantenbakjes maken: één met een 'gewoon' groen kamerplantje in de vorm van een graslelie en één met vetplantjes (3 aloë vera's).

  • Breng onderop in ieder plantenbakje een klein laagje met hydrokorrels aan.
  • Vul het ene plantenbakje met kamerplantenaarde en het andere plantenbakje met cactusaarde.

  • Knijp voorzichtig in het kweekpotje en haal het graslelieplantje met aarde en wortels er voorzichtig uit. 
  • Zet het plantje in het ene plantenbakje met kamerplantaarde en zorg ervoor dat het plantje altijd onder de rand van het plantenbakje plaatst.
  • Voeg als laatste een randje kiezelsteentjes aan. Dit geeft je het idee dat de graslelie naast de rivier groeit. 

  • Knijp voorzichtig in de kweekpotjes en haal de aloë vera's met aarde en wortels er voorzichtig uit.
  • Plaats de 3 aloë vera's in het andere plantenbakje.
  • Voeg op het laatst wat andere kleine steentjes toe en maak het af met wat vogelzand. Dit geeft je het idee alsof de aloë vera's in de woestijn groeien.

Enkele van onze kleine, groene kamerplanten:

Advies nodig of nog vragen over kleine, groene (hang)kamerplanten?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een voor jouw ruimte meest geschikte groene (hang)kamerplant of heb je een andere vraag? Stuur me dan gerust een mail via: sep@warentuin.nl. Heb je vragen over het bestellen van kleine groene hangkamerplanten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We helpen je graag verder!