Tuin Huis Feestdagen DIY Halloween

Je huis en tuin in Halloween sferen brengen? Dit is hoe!

0%

Binnenkort is het weer Halloween, het grootste griezelfeest van het jaar! Steeds vaker versieren mensen in aanloop naar dit griezelfeest hun huis en tuin met de meest angstaanjagende decoraties. Wil je dat jouw huis en tuin er dit jaar ook lekker griezelig uit komen te zien, maar kun je hiervoor wel wat inspiratie gebruiken? Scrol dan snel verder, want in deze blog lees je hoe je jouw binnen- en buitenruimte in een handomdraai in Halloween sferen kunt brengen.

Engige pompoenen

Engige pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met Halloween. Koop Jack O'Lantern-pompoenen, ook wel bekend als dé Halloweenpompoenen.

Hol deze sierpompoenen uit en maak hem schoon. Maak met stift op elk van de pompoenen een tekening van het gezicht of het figuur dat je uit wil snijden. Je kunt hiervoor het best een viltstift op waterbasis gebruiken, zodat je eventuele ‘foute lijntjes’ weer gemakkelijk van de pompoen af kunt wassen.

Snijd vervolgens de enge ogen, neus en mond van ieder gezicht of figuur uit en plaats een led kaarsje (led waxinelichtje) in de pompoen.

Halloween pompoenen

Heel kliene kinderen?

Zijn je kinderen nog heel klein en vind je pompoenen uitsnijden daarom nog niet zo'n goed idee? Laat de pompoenen die je koopt dan heel en beplak of beschilder ze samen met je kinderen met engige patronen.

Plaats de uitgesneden pompoenen en/of versierde pompoenen daarna op een trap, op een tafel, in de tuin of bij de voordeur om je gasten de stuipen op het lijf te jagen. Pompoenen versieren is al een leuke bezigheid, maar de versierde pompoenen een mooi plekje geven in je huis of tuin is minstens zo leuk!

Halloween pompoen beschilderen kind  Halloween pompoen beplakken met steentjes kind

Geen zin of geen tijd om zelf aan de slag te gaan?

Geen zin of geen tijd om zelf een engige pompoen te maken? Bestel bij ons dan een van onze kant-en-klare Halloweenpompoenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nampook Honeycomb Pumpkin Decoration, de Nampook Halloween Pumpkin Faces met led verlichting of een Lemax Pumpkin Cottage, een Lemax kersthuisje in Halloween stijl?

Mysterieuze raamdecoraties

Dat kan nóg enger! Tover de 'saaie' ramen van je huis daarom tijdelijk om in ramen met een Halloween tintje. Knip hiervoor uit zwart papier of zwarte folie wat silhouetten van heksen, spoken, vleermuizen, zombies en andere griezelige figuren die met Halloween te maken hebben en plak deze op je ramen. Eenmaal op je ramen zorgen deze figuren als het buiten donker is en binnen de lichten branden voor een mysterieus effect. 

Hoe pak je dat aan?

Het makkelijst is het om voor de tekeningen een sjabloon te gebruiken dat je uitprint, op het raam plakt en overtrekt. Beschouw je jezelf als een ware kunstenaar? Dan kun je de tekeningen ook uit de losse pols en meteen op het raam (proberen te) maken. 

Iets te veel werk?

Vind je zelf raamdecoraties maken iets te veel werk? Maak dan Halloween gerelateerde tekeningen op je ramen met een krijtstift. Dat kan een witte zijn, maar natuurlijk ook een andere kleur. Trek van tevoren wel handschoenen aan, zodat je tijdens het tekenen geen vette vingers maakt. 

Veel te veel werk of heel kleine kinderen?

Vind je zelf raamdecoraties maken veel te veel werk of zitten of staan er nog heel kleine kinderen naast je met wie je voor Halloween gaat knutselen? Maak dan gebruik van kant-en-klare raamstickers.

Griezelige spinnenwebben

Geen Halloween zonder een paar griezelige spinnenwebben! Leg wat nepspinnenwebben over je meubels, hang ze op aan het plafond en leg ze in de hoeken van de woonkamer. Voeg daarna nog wat plastic spinnen toe voor een extra griezelig tintje. Ga je liever wat subtieler te werk? Maak dan gebruik van tafelkleden met spinnenwebben.

Rondzwevende spookjes

Jouw Halloween is natuurlijk niet compleet zonder spoken in je huis of tuin. Maak een paar rondzwevende spookjes door witte lakens of doeken over ballonnen te draperen en ze op verschillende plekken in huis op te hangen. Voeg  wat led lampjes of glowsticks toe om ze in het donker te kunnen laten gloeien voor een extra griezelig effect. 

Thema ballonnen

En over ballonnen gesproken: natuurlijk mogen ballonnen in een Halloween thema mogen op geen enkel Halloweenfeestje ontbreken. Hang een paar oranje, rode of zwarte thema ballonnen op in huis of bedek het volledihe plafond met zwarte ballonnen om het huis donkerder te maken. Plak ze vast met een klein beetje lijm om een heliumballoneffect te creëren. 

Angstaanjagende tafeldecoratie 

Ben jij dit jaar degene die een Halloweenfeestje geeft - inclusief lunch of diner? Geef je eettafel dan een angstaanjagende uitstraling met zwarte tafelkleden en placemats met spinnenwebben en rode, oranje of zwarte servetten. Serveer rode siroop in doseerspuiten of vul hardcups met droogijs voor een rokerig effect. 

Sfeervolle verlichting

De juiste, sfeervolle verlichting tijdens je Halloweenfeestje is ook heel belangrijk. Gebruik kaarsen, lantaarns en oranje of paarse lampjes om een mysterieuze en griezelige sfeer te creëren. Breng glow-in-the-dark stickers of verf aan op muren en voorwerpen voor een extra verrassingseffect op het moment dat de lichten worden gedimd. 

Pompoenen en andere Halloween producten, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over bepaalde Halloween producten? Geen probleem! Stuur me in dat geval gewoon even een mailtje via: anne@warentuin.nl. Wil je bijvoorbeeld nep spinnen bestellen, maar wil je daar eerst iets meer over weten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je en helpen je met alle plezier verder!

Vorige Dierendag: dé dag om (huis)dieren extra te verwennen Volgende Welke soorten kaarsen zijn er zoal bij Warentuin verkrijgbaar?
0 Reactie(s)
Naar boven