0%

Heb je iets te vieren? Een EK-voetbalfeestje of een ander oranje feestje? Geef dan eens een feestje in je eigen tuin. Als je buitenruimte groot genoeg is om er je gasten te ontvangen, waarom ook niet? Of je nu een barbecuefeestje organiseert of een andersoortig feestje in je tuin houdt, enkele musthaves die mogen zeker niet ontbreken. Hieronder lees je in de vorm van tips wat je zoal nodig hebt om jouw tuinfeest tot een geslaagd tuinfeest te maken.

Een tuinfeest organiseren: waaraan denken?

Elk tuinfeest is anders! Wat de meeste tuinfeesten echter in ieder geval gemeen hebben is dat het draait om lekker eten, al dan niet van de barbecue, gezelligheid en goede muziek. Met onderstaande tips weet je waar je op moet letten als je een feestje in je eigen tuin organiseert!

Tip 1: zorg voor voldoende zitplaatsen

Als je het tijdens je tuinfeest vooral draait om lekker eten, zorg dan voor voldoende zitplaatsen en (een) gezellig ingerichte zithoek(en). Tuinbanken en picknicktafels zijn voor veel mensen ideaal om te gebruiken. Waarom? Omdat ze stevig, goedkoop en kindvriendelijk zijn.

Heb je liever iets chiquers? Ga dan of je een goede tafelschikking kunt maken met je tuinmeubels als lounge sets en dining sets. Idealiter hebben al je tuinmeubels dezelfde look. Je kunt dit bereiken met behulp van verschillende soorten tuinstoelen in dezelfde kleur. Heb je verschillende soorten tuintafels? Dan kun je die een uniformere look geven met behulp van hetzelfde tafelkleed.

Tip: het zorgen voor voldoende zitplaatsen vereist een goede planning. Stapelbaar meubilair maakt het veel gemakkelijker om op te zetten en af te breken!

Tip 2: kies bij een eetfeestje voor een goede barbecue

Wil je samen met je gasten eten? Ga dan barbecuen op een goede barbecue! Samen barbecueën is niet alleen leuk, op een barbecue kun je ook nog eens  allerlei verschillende soorten gerechten op bereiden. Denk bijvoorbeeld aan vlees, groenten en vis. Zo is er voor ieder wat wils.

Barbecueën is ook heel gemakkelijk, want gerechten op een barbecue bereiden is doorgaans heel eenvoudig. Ook is er in veel gevallen niet al te veel voorbereiding voor nodig, iets wat voor het bereiden van veel niet-barbecuegerechten wél het geval is. 

Wat barbecueën verder extra leuk maakt, is dat je terwijl je aan het barbecueën bent, met iedereen op je feestje een praatje kunt maken. Hoe gezellig is dat?

Tip 3: regel goede muziek

Muziek bepaalt de sfeer en creëert een feeststemming. Ga dus op zoek naar een draagbare luidspreker die je kunt kopen of huren. Ben je een echte muziekliefhebber of denk je dat je veel feestjes met muziek gaat geven? Dan kun je overwegen om een muziekinstallatie in je tuin te installeren. Zo heb je niet alleen altijd muziek voor tijdens een feestje, maar ook voor als je een keer al liggend in een hangmat of al hangend in een hangstoel wil relaxen in de tuin.

Tip 4: creëer meer sfeer in de tuin met verlichting

Tuinverlichting is niet alleen heel praktisch, maar ook belangrijk als je meer sfeer in je tuin wil creëren. Met name de kleur van het licht is hierbij bepalend. Ga maar na: warm wit licht is vaak perfect voor een informele setting, terwijl neutraal wit licht al snel een meer zakelijke sfeer creëert.

De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Licht onder de 3.300 Kelvin is geler van kleur. Hoe lager de waarde, hoe warmer (en dus geler) de lichtkleur. Tegenwoordig is tuinverlichting wat betreft de lichtkleur en de felheid steeds vaker zelf regelen.

Daarnaast kun je, behalve voor wit en geelwit, kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Verschillende kleuren licht voegt echt wat toe! De meeste kleuren buitenverlichting is ook nog eens smart en kun je dus zelf op een bepaalde manier instellen. Wedden dat het zo dus nooit saai wordt?

Kerstverlichting

Wat je ook kunt doen is de kerstverlichting tevoorschijn halen halen. Ook kerstverlichting is namelijk een geweldige sfeermaker. De lichtjes die je normaal gesproken gebruikt om je boom mee te versieren, kun je bij een tuinfeest gebruiken om je schutting mee te versieren!

Heb je een lichtsnoer met een stekker? Dan ben je altijd afhankelijk van een buitenstopcontact. Met verlengsnoeren en buitenstopcontacten zit je nooit zonder stroom! Heb je liever een verlichtingsalternatief dat geen elektriciteit nodig heeft? Plaats dan wat fakkels in de tuin! Gebruik ze bijvoorbeeld om je tuinpad mee te verlichten of zet ze naast je gezellige zithoek. Nog meer sfeer  gegarandeerd!

Tip 5: houd rekening met het weer

Hoe goed je de hierboven genoemde tips ook opvolgt, er is altijd nog het weer dat een onzekere factor is en blijft. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op wisselvallig weer:

  • Zorg ervoor dat je eventuele muzieksystemen, tv-schermen en andere elektronica altijd droog staan onder een afdak of partytent. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken als ze losraken.
  • Zorg ervoor dat je eventuele statafels altijd onder een overdekt gedeelte van je tuin hebt staan.
  • Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt onder een overdekt deel van de tuin als dat nodig is - tafels en stoelen kunnen gemakkelijk worden verplaatst als het onverwachts begint te regenen. Te weinig plek? Kies dan voor inklapbare meubelen die eenmaal ingeklapt minder ruimte in beslag nemen. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de in deze blog genoemde tuinfeest producten? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het plaatsen van een bestelling van bijvoorbeeld een van onze barbecues? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je en helpen je met alle plezier verder.