Tuin Planten & potten Verzorgen & (be)planten

Alles over verticaal tuinieren met Sep!

0%

Ben je een ontzettende liefhebber van (moes)tuinieren, maar woon je bijvoorbeeld in een stad en heb je daardoor enkel de beschikking over een kleine tuin of een balkon? Leg dan eens een verticale tuin aan. Verticaal tuinieren is de perfecte oplossing om een oase van groen te creëren, zelfs als je een beperkte buitenruimte hebt. Wil je weten hoe je het aanleggen van een verticale tuin het best kunt aanpakken, bekijk dan vooral onderstaande vlog!

Creatief en ruimtebesparend tuinieren met een verticale tuin

Met behulp van een verticale tuin ofwel plantentoren kun je planten op een creatieve en ruimtebesparende manier groter laten groeien - tegen muren, hekken of in speciale verticaal geplaatste bloembakken in rekken. Deze groene wanden of rekken zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook nog eens tal van voordelen. Ze zuiveren niet alleen de lucht (en verbeteren dus de luchtkwaliteit), maar verhogen ook de biodiversiteit en verlagen stress.

Of je nu een urban jungle wil creëren op je balkon of gewoon wat extra groen aan je tuin of huis wil toevoegen, verticaal tuinieren is de trend van dit moment. Ga lekker aan de slag en breng de natuur naar nieuwe hoogten in je eigen omgeving!

Hoe zet je een vertical garden in elkaar?

Gebruikmaken van de Vertical Garden XL is een handige manier van verticaal tuinieren. Deze plantentoren biedt veel ruimte om verschillende planten in te plaatsen.

Het gewicht onderin zorgt ervoor dat de toren netjes rechtop blijft staan. Maak aan dit gewicht de pootjes vast en draai de schroeven vast op de plek waar de paal waar de bakken om komen te hangen moet worden gefixeerd.

De paal bestaat ook nog uit een kleiner deel waar ook een lekbakje omheen komt te zitten. Daarboven maak je de paal vast. Als de paal stevig genoeg staat, kun je beginnen met het plaatsen van de bakken.

Je plaatst een bak door deze van bovenaf om de paal heen te 'draperen' en rustig naar beneden te laten zakken. Door ruimte tussen de diverse bakken open laten en daar een tussenstuk te plaatsen, kun je de hoogte van elke bak bepalen. Ook elk tussenstuk 'drapeer' je rond de paal door dit van bovenaf naar beneden te laten zakken.

Potgrond toevoegen aan de bakken

Staan alle bakken op de juiste hoogte, dan kun je deze gaan vullen met goede potgrond. Het is belangrijk om niet te veel potgrond te gebruiken. Je wil namelijk dat de planten in de bakken met potgrond eenvoudig water kunnen opnemen en dat de bakken niet bij elk watergeefmoment direct overstromen.

Planten kiezen voor in de bakken

Maak daarna een keuze uit die je in de bakken wil gaan planten: leuke bloeiende planten die lekker veel bloemen geven, moestuinplanten of kruidenplanten. Ik heb ervoor gekozen om witte en paarse Surfinia Petunia, rode Oostenrijkse hanggeraniums en blauwe Lobelia te planten. Denk van tevoren goed na over welke kleurencompositie je wil gaan maken en welke plant(en) je dus waar plant.

Planten water geven

Staan alle planten op hun plek? Geef ze dan voldoende water. Het handige aan de Vertical Garden XL verticale tuin is dat de onderkant van de bakken is voorzien van gaten. Dankzij deze gaten stroomt het water van de bovenste bak naar beneden. Heb je te veel water gegeven of is er te veel regenwater in terecht gekomen, dan stroomt dit in een lekbakje. Let erop dat in dit lekbakje wel wat water past, maar dat het vele water van een flinke regenbui het bakje zal doen overstromen.

Spullen om te kunnen verticaal tuinieren, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Ben je enthousiast geworden over verticaal tuinieren, maar heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd?  Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: sep@warentuin.nl. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Kersttrends: het droom- en junglethema Volgende Herfst in de tuin met bladhoudende en bladverliezende heesters
0 Reactie(s)
Naar boven